Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

21. 07. 2014. 21:20   >>  21:20

REAGOVANJE

Ministarstvo: Tvrdnje IA maliciozne i netačne

Tvrdnje Instituta alternativa (IA) da u Crnoj Gori ne postoji dobra informisanost javnosti o izvršenju budžeta su maliciozne i netačne, saopšteno je iz Ministarstva finasija.

Iz IA kazali su ranije danas da Vlada još nije podnijela izvješaj o ostvarenju budžetskih prihoda u toku prve polovine ove godine Skupštini, čime je prekršen zaključak koji je jednoglasno usvojen u parlamentu.

Zaključak je predložila Socijalistička narodna partija, a usvojen je uz Zakon o budžetu za 2014. godinu

„Ministarstvo finansija pripremilo je Izvještaj o ostvarenju budžetskih prihoda u toku prve polovine ove godine koga će razmatrati Vlada. Po usvajanju Izvještaja od Vlade, isti će biti proslijeđen Skupštini Crne Gore“, kaže se u reagovanju tog resora.

Iz Ministarstva finansija puručili su da su puna transparetnost i omogućavanje ostvarivanja prava na informisanost o ukupnom budžetskom procesu osnovni pricipi kojima se rukovodi taj resor.

„U tom pravcu, jedna od aktivnosti Ministarstva finansija je redovno objavljivanje na internet sajtu publikacija Mjesečni makroekonomski indikatori, koje, osim fiskalnih i podataka o javnom dugu, sadrže i makroekonomske indikatore, te je, na ovaj način, svim zainteresovanim subjektima omogućen uvid u sve relevatne podatke koji se tiču budžetskog procesa“, naveli su iz tog resora, a prenijela Mina business.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније