Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 07. 2014. 17:28 >> 20:24

SKUPŠTINA CG

Kamatne stope neće biti ograničene

Skupština danas nije usvojila Predlog izmjena i dopuna Zakona o obligacionim odnosima, kojim je bilo predviđeno ograničavanje kamatnih stopa.

Izmjenama i dopunama zakona, koje je predložio poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Aleksandar Damjanović, bile su obuhvaćene takozvana valutna klauzula i ograničavanje kamatnih stopa. 

Prema predlogu, kamatna stopa prema kompaniji ili preduzetniku ne može biti veća od 14 odsto, prema pojedincu ne veća od 15 odsto, dok mikrofinansijska institucija (MFI) preduzeću i pojedincu ne može odobriti kamatu veću od 16 odsto.

Poslanici su na današnjem zasjedanju usvojili izmjene i dopune Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju koji bitrebalo da doprinesu bržem usklađivanju zakonodavstva i institucionalne podrške poljoprivredi sa evropskim principima i zahtjevima i Zajedničkom poljoprivrednom politikom EU.

Skupština je usvojila i izmjene i dopune zakona o porezu na promet upotrebljavanih motornih vozila, plovnih objekata, vazduhoplova i letilica i o sistemu unutrašnjih finansijskih kontrola u javnom sektoru.

Usvojeni su i zakoni o nadzoru proizvoda na tržištu, kao i o potvrđivanju Sporazuma između vlada Crne Gore i Hrvatske o saradnji u oblasti turizma.

Poslanici su usvojili izvještaje o radu Savjeta za finansijsku stabilnost i o stanju na tržištu osiguranja u Crnoj Gori u prošloj godini. Usvojen je Godišnji izvještaj o radu Komisije za hartije od vrijednosti i stanju na tržištu hartija od vrijednosti za prošlu godinu.

Poslanici se danas nijesu izjašnjavali o Predlogu izmjena i dopuna Zakona o stranim investicijama, jer nijesu mogli da se usaglase o tome da li je za njegovo usvajanje potrebna dvotrećinska većina, s obzirom na to da tretira imovinska prava stranaca.

 

 

Mina business

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније