Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 03. 2013. 10:00   >>  09:51

UPRAVA POLICIJE

Novito oštetio državu za preko milion eura

Inspektori za privredni kriminal su tokom istražnih radnji u vezi sa poslovanjem kompanije Novito došli do podataka da je država u više transakcija oštećena za preko milion eura, potvrđeno je Danu iz Uprave policije.

Spisi predmeta predati su na odlučivanje tužilaštvu, koje treba da se izjasni o pokretanju krivičnog postupka, piše Dan. Rukovodstvo Novita je, prema pisanju lista, izigralo više povjerilaca, a sumnja se da su počinili i krivično djelo utaje poreza.

Istragom je obuhvaćen Denis Mandić i nekoliko njegovih partnera, kao i neki italijanski državljani koji se nalaze u rukovodećim strukturama firme Spa Montenegro, koja je većinski vlasnik Novita.

„Inspektori su nekoliko mjeseci provjeravali dokumentaciju poslovanja firmei došli do podataka da je bilo određenih nezakonitosti. Prema onome što je utvrđeno u prvoj fazi istrage, rukovodstvo Novita je neplaćanjem poreza i izigravanjem povjerilaca, oštetilo državu za više od milion Eeura“, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su dodali da je dokumentacija fotokopirana, uzete su izjave od nadležnih u preduzeću i predmet proslijeđen tužilaštvu.
Poslovanje Novita bilo je pod lupom policije posljednjih nekoliko godina o čemu je sačinjena obimna dokumentacija. O nepravilnosti u radu te kompanije svjedoče i prijave sindikalne organizacije, koja je podnijela tužbu Osnovnom sudu u Podgorici zbog neizmirenih zarada za 68 radnika.

Većinski vlasnik Novita je italijanska firma Spa Montenegro, poslovni partner kotorskog biznismana Dejana Mandića, koji je zajedno sa Vladanom Vujovićem osnovao preduzeće Prima, menadžment kompaniju za upravljanje HLT fondom.

Vujović i Mandić su se prije nekoliko godina posvađali oko vlasništva nad centrom Igalo, koji je privatizovan novcem HLT-a.
Preduzeće Voli je sredinom prošle godine potpisalo soprazum sa Novitom, preduzećem Mješovito i Spa Montenegrom o preuzimanju lanca marketa te firme. Voli je tako preuzeo i zaposlene u Novitu, njih 160, koji imaju trenutno važeći ugovor o radu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније