Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

29. 07. 2014. 16:47 >> 16:47

BUDVA

Radnica Zavoda za izgradnju štrajkuje glađu

Dugogodišnja radnica budvanskog Zavoda za izgradnju, Mirjana Kuljača, počela je jutros štrajk glađu u holu zgrade koja je vlasništvo firme, jer 20 mjeseci, kako tvrdi, nije primala platu.

 

Kuljača, koja je invalid i teški dijabetičar, 35 godina je radnik te firme, prenosi Radio Televizija Budva.

Prema njenim riječima, nakon što je nekada najuspješnije budvansko preduzeće privatizovano, pa poslije preprodato navodnim engleskim vlasnicima, firma godinama ne radi.

"Nijesam dovoljno pravno verzirana, po struci sam daktilograf, ali nepravdu svako može da prepozna. Kud ćete veću od one da vam, kao što se meni desilo, za 13 godina, sporazumom isplate zarade koje su se svele na otprilike 47 eura po mjesecu i onda nastave da ne isplaćuju zarade”, kazala je Kuljača.

Tako je, kako tvrdi, već 20 mjeseci.

"Radnik sam Zavoda čitav radni vijek, manje od godinu mi je ostalo do penzije, maksimalno sam obespravljena”, kazala je Kuljača.

Ona je dodala joj je, bez ikakvog rješenja i najave, "imaginarno" rukovodstvo smanjilo platu sa 250 eura na 200 u posljednja dva mjeseca.

Prema njenim riječima, ni te plate nije bilo.

Kuljača je poručila da neće odustati od štrajka.

Ona je pitala kako je moguće da radnici ne primaju plate, a da se advokatskoj kancelariji Jovović, Mugoša&Vuković na ime usluga mjesečno plaća pet hiljada eura.

Direktor Zavoda za izgradnju u Budvi, Đorđe Vujović kazao je da se Kuljači duguje "samo pet zarada".

On tvrdi da je prošle godine, kada je preuzeo funkciju, zatekao veliki haos u preduzeću i da je potom uspio da izmiri skoro sve obaveze prema državi i zaposlenima na ime dugogodišnjih dugovanja.

Vujović je saopštio da je ugovor sa pomenutom advokatskom firmom raskinut i da njoj ni centa nije uplaćeno, već da su interesi Zavoda isključivo zaposleni u preduzeću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније