Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 03. 2013. 11:07 >> 11:04

ODBOR O KAP-u

Krivokapić: Očekujemo da Odbor podrži predlog Vlade

Skupštinski Odbor za ekonomiju danas bi trebalo da se izjasni o prijedlogu zaključaka Vlade u vezi sa rješavanjem problema u KAP-u.

Iz Ministarstva ekonomije ponovili su da preferiraju ponudu ruskog partnera. Socijaldemokrate to ne podržavaju, jer gradjani kako smatraju, ne treba da plate Rusima dodatnih 51 milion eura, te u toj partiji biraju opciju programiranog stečaja.

Predsjednik Sindikata aluminijuma Rade Krivokapić vjeruje da će se DPS i SDP usaglasiti i da će priča o KAP-u dobiti epilog:

,,Očekujem da odbor većinom glasova donese odluku da se podrži jedan od prijedloga Vlade kako bi se izašlo iz svega ovoga. Ono što SDP predlaže je za radnike u KAP-u potpuno neprihvatljivo, jer pozivanje na stečaj znači gašenje fabrike i naših radnih mjesta. To što se dešava unutar koalicije nas apsolutno ne interesuje. Interesuje nas da se ponašaju kao odgovorna Vlada i odgovorne stranke u Skupštini i da donesu odluku koja će biti ekonomski opravdana, a takođe u u interesu zaposlenih u Kombinatu ali i građana CG”, kaže Krivokapić za Antenu M. 

Vlada predlaže tri opcije za KAP, od kojih je prva ponuda ruskog vlasnika da na Vladu prenese svoj udio od oko 29 odsto akcija ,,odmah I besplatno”. Rusi su ponudili da potraživanja koja trenutno iznose 120 miliona eura diskontuju na nivo od 40 I da to predstavlja zaduženje KAP-a.

Preostale dvije opcije za rješavanje situacije u KAP-u su stečaj i ponuda turske Tosjali grupe, što je za Vladu manje prihvatljivo .

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније