Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 03. 2013. 12:35 >> 12:47

ZAHTJEV ZA INSPEKCIJE

Radnici Ribnice bez plate 2 ipo godine

Sindikat preduzeća ,,Duklja Ribnica" iz Podgorice podnio je zahtjev za hitan inspekcijski nadzor Poreskoj inspekciji i Ispekciji rada jer radnici tog preduzeća, kako se navodi u saopštenju, nijesu primili platu 31 mjesec, niti su im uplaćeni doprinosi za socijalno osiguranje.

,, Iz tih razloga, niko od nas ne može da se liječi u javnim zdravstvenim ustanovama, već smo primorani da za zdravstvene usluge plaćamo privatnim ordinacijama, dok nekim zaposlenima to predstavlja barijeru za ostvarivanje prava na penziju",navodi se u saopštenju sindikata. 

Sve vrijeme, 31 mjesec, zaposleni su, kako se navodi, prihvatali da rade, vjerujući obećanjima većinskog vlasnika, koji je stalno nagovještavao izlazak Društva iz poslovne krize.

Iz sindikata kažu da im je vlasnik obećao da će do 15. marta isplatiti dio zarada, ali da još ništa nije urađeno po tom pitanju.

,, S obzirom da se ni do danas nije desio nikakav pomak u pravcu rješenja poslovne krize u Društvu, i isplate bar dijela zarada sa pripadajućim doprinosima zaposlenima, Sindikalna organizacija je danas, shodno jednoglasnom zaključku svih prisutnih na Skupštini, podnijela zahtjev za hitan inspekcijski nadzor Poreskoj inspekciji i Inspekciji rada", piše u saopštenju.

Sindikat će, takođe, kako se navodi, o višegodišnjim problemima zaposlenih obavijestiti predsjednika Vlade, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo turizma i održivog razvoja i Ministarstvo finansija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније