Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 08. 2014. 18:30   >>  18:30

FINANSIRANJE

Uslovi za skori potpis ugovora o autoputu

Kako evaluacija crnogorske kreditne aplikacije kod kineske EXIM banke o kreditnom aranžmanu za finansiranje prioritetne dionice autoputa Bar – Boljari ide u pozitivnom smjeru, ministar finansija Radoje Žugić i kineski ambasador Cui Zhivei optimisti su da će se vrlo brzo stvoriti uslovi za zaključenje ugovora o finansiranju ovog projekta.

Novi kineski ambasador u Crnoj Gori izrazio je spremnost da da svoj doprinos kako bi se što skorije stvorile pretpostavke za početak realizacije ovog značajnog infrastrukturnog projekta.

Sagovornici su se saglasili u ocijeni da, osim u oblasti infrastrukture, postoji ogroman potencijal za dalje snaženje ekonomske saradnje Crne Gore i Kine. Ambasador Zhivei je upoznao Žugića da se određeni broj kineskih kompanija interesuje za investiranje u oblasti energetike i prehrambene industrije.

Takođe je bilo riječi o potrebi bolje iskorišćenosti potencijala za saradnju u oblasti turizma i ideji uvođenja čarter letova iz Kine za Crngu Goru za viskoplatežne goste.

Žugić i Zhivei razgovarali su i o pripremi predstojeće posjete predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića NR Kini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније