Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 08. 2014. 08:22   >>  08:21 1

PRIVREDNI SUD

Stečaj ne znači i bankrot Pobjede

"Otvaranje stečajnog postupka u Pobjedi ne podrazumijeva bankrot tog pravnog lica niti njegov nestanak", saopštio je predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić. On vjeruje da će se naći investitor koji će produžiti “životni vijek” najstarijem dnevnom listu u Crnoj Gori.

O budućnosti Pobjede može govoriti tek nakon što se prođu sve faze stečajnog postupka, kaže Jovanić i navodi da tradicija duga 70 godina daje nadu da će se taj brend sačuvati.

Jedna od karakteristika ovog stečajnog postupka jeste da će Pobjeda nastaviti da izlazi tokom njegovog trajanja, ali sa smanjenim brojem radnika.

"To je zakonska mogućnost kojom se potencijalni investitor pridobija. Osnovna zakonska premisa da bi moglo da se nastavi sa radom stečajnog dužnika jeste da troškovi rada ne smiju da budu veći od onoga što može da se ostvari kao prihod tokom tog poslovanja. Na to mora da se obrati pažnja i to je stečajni upravnik opredijelio kao primarni cilj", naglasio je Jovanić.

Predlog o uvođenju stečajnog postupka u Pobjedi podnijela je Poreska uprava zbog nenaplaćenog potraživanja u iznosu od oko 1.154.000 eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније