Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 08. 2014. 12:21 >> 12:20

AERODORM TIVAT

U julu opsluženo 204.000 putnika

Direktor tivatskog aerodroma Ranko Bošković izjavio je da je od početka godine registrovan rast broja opsluženih putnika za 44.000, što predstavlja povećanje od 9,7 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

"U maju je zabilježen rast broja dolazaka od 9,42 odsto, junu 5,22 odsto i julu 7,46 odsto. Najprometniji mjesec do sada bio je prošlogodišnji avgust, kad smo imali nešto preko 203.000 putnika, a ove godine smo u julu imali preko 204.000 putnika. U avgustu očekujemo da će ovaj rekord biti oboren", istakao je Bošković.

Precizirao je da je u prvih sedam mjeseci registrovan rast broja putnika sa tržišta Srbije od 13 posto, a iz Rusije deset procenata.

"Ukrajina ima blagi pad od sedam posto, dok iz Bjelorusije imamo rast broja putnika od čak 56 odsto, doduše sa niske osnove. Takođe, nije nebitno naglasiti da imamo rast broja putnika sa tržuišta Zapadne Evrope sa 32.000 na 38.000, ili 18 odsto. Tivatski aerodrom i ove godine bilježi značajan rast broja putnika, što će se ogledati na svim segmentima turizma u Crnoj Gori. Ako do kraja godine ne registrujemo nijednog putnika više u odnosu na prethodnu, 2014. ćemo zaključiti sa oko 910. 000 opsluženih putnika", rekao je Bošković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније