Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina-biznis ]

08. 08. 2014. 15:09 >> 15:11
8

PLANTAŽE ZAOBIĐENE

Sankcije Moskve ne odnose se na vino

Sankcije Rusije u ovom trenutku ne obuhvataju vinske proizvode, niti postoje naznake da bi one mogle da budu naknadno uvedene, saopšteno je iz kompanije Plantaže.

 


Iz Plantaža su povodom sankcija Rusije na uvoz poljoprivrednih proizvoda, saopštili da je ta država drugo izvozno tržište po značaju, obimu i vrijednosnim pokazateljima, odmah poslije Srbije.

„A po svom potencijalu, mogućnostima poboljšanja cjenovne strukture naših proizvoda, kao i strateškim širenjem prodaje po regionima federacije, uz realnu mogućnost prodaje stonog grožđa, breskve i nektarine, dakle proizvoda sezonskog karaktera, perspektivno možda i naše najznačajnije tržište“, kazali su iz kompanije.

U posljednje tri godine, kako su objasnili iz Plantaža, na tržište Rusije izvezeno je robe u vrijednosti deset miliona eura.

„U prošloj godini izvezeno je robe u vrijednosti 3,2 miliona eura, a plan za ovu godinu iznosi četiri miliona, od čega je za prvih sedam mjeseci ove godine realizovano 1,6 miliona eura“, zaključili su iz Plantaža.

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin je potpisao ukaz o primjeni određenih specijalnih ekonomskih mjera u trajanju od godinu, a odnose se na zabranu ili ograničen uvoz određenih vrsta poljoprivrednih proizvoda, sirovina i proizvoda namijenih prodaji država koje su donijele odluku o uvođenju ekonomskih sankcija ruskim preduzećima i građanima ili su se pridružile takvim odlukama.

Ukaz Putina, kojim se zabranjuje ili ograničava na period od godinu uvoz poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane, odnosi se na Evropsku uniju (EU), Sjedinjene Američke Države (SAD), Kanadu, Australiju i Norvešku.

Zabrana se odnosi na govedinu, svinjetinu, perad i mesne prerađevine, ribu i ostale plodove mora, sireve, mlijeko i druge mliječne proizvode, voće, povrće i orašaste plodove.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније