Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 08. 2014. 12:54 >> 12:54

IVAN BRAJOVIĆ

Prvi brod za 15 dana, drugi krajem septembra

Ministar pomorstva i saobraćaja Ivan Brajović kazao je danas da će prvi brod koji je napravljen u kineskom brodogradilištu Jinling biti predat na upotrebu "Barskoj plovidbi" za 15. dana, dok će drugi brod stići krajem septembra mjeseca.

U sklopu posjete NR Kini delegacija na čelu sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem imala je danas priliku da posjeti brodogradilište Jinling i po prvi put uđe na novi brod "Barske plovidbe" iz aranžamna koji je Crna Gora dogovorila sa NR Kinom.

Prvi brod će za 15 dana i definitivno biti uručen "Barskoj plovidbi" kazao je ministar Brajović i dodao da je od kineskih partnera dobio uvjerenje da je riječ o izuzetno kvalitetnom proizvodu, koji će mnogo značiti kako za "Barsku plovidbu", tako i za ukupnu pomorsku privredu Crne Gore.

Brajović je saopštio da će drugi brod biti predat krajem septembra, a time će naša ukupna flota sada imati četiri broda. 

- Dva već plove uspješno svjetskim morima za račun "Crnogorske plovidbe", a ova dva broda će biti u vlasništvu "Barske plovidbe"-rekao je ministar.

On je posebno napomenuo da su brodovi dobijeni za izuzetno povoljan kreditni aranžman i dodao da se nada da će uspješnost u eksploataciji ovih brodova omogućiti da možda u nekoj perspektivi ovi brodovi omoguće nabavljanje novih brodova.

Brajović nije krio zadovoljstvo poslom koji su odradili Kinezi.
- Koliko su precizni kineski proizvođači brodova najbolje govori činjenica da su prilikom posjete mene i ministra Žugića prošlog aprila dali tačan datum kada će početi izgradnja i praktično u dan saopštili kada će se završiti izgradnja ovoga broda-kazao je ministar.

Na kraju, Brajović je istakao da se dominantni razgovori sa kineskim partnerima vode oko glavnog infrastrukturnog projekta, autoputa Bar-Boljare, ali je kako kaže, ovo bila rijetka prilika koja se ukazala da se posjeti naš brod, da se uvaže kineski proizvođači, ali i naši pomorci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније