Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 08. 2014. 20:32 >> 20:31
1

SMANJEN DUG

Duvanski u minusu 300 hiljada

Neto gubitak Duvanskog kombinata Podgorica (DKP) na kraju prvog polugodišta smanjen je u odnosu na isti prošlogodišnji period 2,7 puta na 299,22 hiljade eura.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji su objavljeni na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV), poslovni prihodi DKP-a su na kraju juna bili 39,3 odsto manji u odnosu na uporedni period i iznosili su 2,07 miliona eura. Rashodi su u odnosu na isti prošlogodišnji period smanjeni 20,6 odsto na 3,37 miliona. 

Troškovi materijala iznosili su 1,81 milion, zarada, naknada i ostali lični rashodi 1,3 miliona, a amortizacije i rezervisanja 15,66 hiljada eura. Ostali poslovni rashodi bili su 237,73 hiljade eura.

Ukupna aktiva preduzeća, u kojem 28,35 odsto udjela pripada Investiciono-razvojnom fondu (IRF), vrijedila je 20,18 miliona eura, što je 4,5 odsto više nego u uporednom periodu.

Akumulirani gubitak iznosio je 35 miliona, dugoročna rezervisanja i obaveze kompanije 5,25 miliona, a kratkoročna 30,45 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније