Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 08. 2014. 11:23   >>  14:05 8

UKOLIKO JE TAČNO

Ministarstvo iznenađeno odlukom „Qatari Diar“-a

Državni sekretar u ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić za Radio Crne Gore kaže da to ministartvo nije zvanično obavješteno o navodnoj odluci Državnog investicionog fonda Katara „Qatari Diar“ da zaustavi projekat izgradnje ekskluzivnog turističkog resorta u uvali Pržna u Tivtu i obustavi poslovanje u Crnoj Gori.

"Ukoliko su te informacije, koje su prenijeli neki mediji tačne, to nije dobra vijest. Iznenađeni smo sa jednom takvom odlukom jer smo posljednjih nekoliko mjeseci imali intezivnu i kvalitetnu komunikaciju sa menadžementom „Qatari Diar“-a u Crnoj Gori po pitanju realizacije tog veoma značajnog projekta u Crnoj Gori", rekao je Jelušić.

Jelušić podsjeća da je čak i Opština Tivat krajem jula usvojila izmijenjeni detaljni urbanistički plan koji je u potpunosti usaglašen sa razvojnim potencijalima koje je investitor planirao, čime su se, kako je rekao, stvorile sve pretpostavke za izradu planske dokumentacije i dobijanja građevinskih dozvola.

"Naša posljednja komunikacija sa menadžmentom „Qatari Diar“-a bila je krajem jula kada smo se dogovorili da između 1. i 10. septembra apliciraju za dobijanje tehničkih uslova, a kasnije i građevinskih dozvola i očekivali smo da krajem septembra ili početkom oktobra počnu konkretni građevinski radovi u kompleksu Pržno 1 koji su podrazumijevali izgradnjui hotela kapaciteta 150 ključeva sa 5 zvjezdica i pratećih sadržaja i rezidencijalnog dijela od 76 jedinica", kaže Jelušić za Radio Crne Gore.

"Ponavljam veoma smo iznenađeni ovakvom odlukom, ukoliko se ona ispostavi kao tačna. Mi ćemo narednih dan imati komunikaciju sa menadžmentom „Qatari Diar“-a u Crnoj Gori kako bi vidjeli što je razlog za to i kako da se iz te situacije izađe", istakao je Jelušić.

Podsjetimo, informaciju da  je „Qatari Diar“ odlučio da zaustavi svoj projekat izgradnje ekskluzivnog turističkog resorta u uvali Pržna u Tivtu, "Vijestima" je potvrdio visoko pozicionirani izvor blizak rukovodstvu projekta „Beyond Horizon" kako se zvao „Qatar Diarov" projekat izgradnje elitnog hotela ranga pet plus zvjezdica i eksluzivnih vila u predivnoj uvali sa pješčanom plažom u Krtolima kod Tivta.

„Nakon više od tri godine marljivog planiranja i velike posvećenosti pripremnim poslovima, problemi u sticanju vlasništva nad zemljištem, trenutno čine projekat na lokaciji Plavi horizont neodrživim. Stoga „Qatari Diar" povlači svoje planove za razvoj projekta vrijednog 350 miliona eura i postepeno obustavlja svoje operacije u Crnoj Gori", kazao je izvor Vijesti.

Atraktivnu lokaciju od skoro 300 hiljada kvadrata u uvali Pržna, „Qatari Diar" je za skoro 25 miliona eura prije četiri godine kupio od tivatskog HTP „Primorje".

Zora Krstović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније