Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 08. 2014. 08:42 >> 08:41

EKONOMSKA SARADNJA

Investicioni forum u Pragu

Crnogorska delegacija učestvovaće na investicionom forumu lokalnih lidera 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Kine, koji počinje danas u Pragu, u cilju unaprijeđenja ekonomske saradnje i podsticaja investicija.

"Glavne teme skupa biće unaprijeđenje ekonomske saradnje, zaštita životne sredine i podsticaj investicija", saopšteno je iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Poziv za učešće na Forumu upućen je gradovima iz 16 zemalja Evrope, gradonačelnicima, lokalnim liderima provincija ili gradova, nacionalnim koordinatorima za saradnju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i privrednicima.

Crnogorsku delegaciju predvodiće gradonačelnik Cetinja, Aleksandar Bogdanović.

U crnogorskoj delegaciji biće, između ostalih, i nacionalni koordinator za saradnju sa Kinom, Goran Jovetić, direktor Agencije za promociju investicija (MIPA), Miloš Jovanović, predsjednik Privredne komore (PKCG), Velimir Mijušković, predstavnik Opštine Danilovgrad, kao i više predstavnika crnogorskih kompanija.

Tokom investicionog foruma planirano je održavanje nekoliko panel diskusija, gdje će, na jednoj od njih, koja je posvećena regionalnom turizmu u kontekstu odnosa tradicije i inovacija, govoriti Bogdanović.

Iz PKCG je saopšteno da program koji je predviđen za članove privredne delegacije sadrži teme koje se odnose na poslovanje i zajedničke investicije, vazduhoplovstvo i vazduhoplovnu industriju, transport, infrastrukturu i izgradnju, tešku industriju, inženjering, turizam i direktne avio konekcije, automobilsku industriju, poljoprivredu i prehrambenu industriju, energetski i finansijski sektor, informacione tehnologije i telekomunikacije i maloprodaju, robe i usluge.

Na forumu će, pored Crne Gore, učestvovati i Albanija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka, Estonija, Mađarska, Litvanija, Letonija, Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka i Slovenija.

Iz Vladinog Biroa su saopštili da posjeta crnogorske delegacije predstavlja dodatan doprinos unaprijeđenju bilateralnih ekonomskih odnosa između Crne Gore i Kine, kao i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

Forumu će prisustvovati preko 500 učesnika iz provincija Kine i više od 500 učesnika iz zemalja centralne i istočne Evrope i Češke.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније