Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 08. 2014. 08:32 >> 08:31

DAVIDOVIĆ PORUČIO:

Vlada da ne insistira na porezu

"Nikšićki Rudnici boksita mogu da nastave proizvodnju ukoliko Vlada isplati otpremine radnicima i ne insistira na naplati poreza na neprodatu rudu", saopštio je vlasnik Neksana Miodrag Davidović.

"Kada smo ušli u Boksite u maju rekli smo da ćemo proizvoditi i lagerovati rudu, a Vlada je rekla da će obezbijediti novac za otpremnine. Da su otpremnine isplaćene mi bismo sa znatno manjom proizvodnjom obezbijedili mnogo veće plate ljudima koji su radno angažovani", kazao je Davidović za Dan.

Proizvodnja u Boksitima biće u ponedjeljak zaustavljena na 15 dana jer su proizvedene dogovorene količine za Neksan koji ih nije prodao.

Davidović je kazao da u vrijeme kada nijesu prodali rudu i žrtvuju svoj novac da bi radnici primili plate, Vlada insistira na plaćanju poreza na dodatu vrijednost za robu koju nijesu prodali.

"Neksan će biti prvi koji će nastaviti sa proizvodnjom, pod uslovom da se riješi socijalni program i porezi. Daćemo naše poslovne prostore i garancije da ćemo čim prodamo rudu izvršiti sve obaveze prema državi", rekao je Davidović.

On je objasnio da Neksan ima kupce rude u inostranstvu ali je ona niska i ne može da podmiri troškove, zbog čega je treba lagerovati i čekati vrijeme za prodaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније