Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 09. 2014. 14:51 >> 14:50

UNAPRIJEDITI ODNOSE

Saradnja s Indijom preko Luke Bar

Saradnju Crne Gore i Indije moguće je unaprijediti u svim oblastima, a korišćenje Luke Bar i bescarinske zone može biti ekonomski interesantno za uspostavljanje boljih privrednih odnosa dvije države, ocijenio je crnogorski predsjednik, Filip Vujanović.

On je na sastanku sa indijskim državnim ministrom za vanjske poslove, Vijay Kumar Singhom, kazao da je uvjeren da će Crna Gora i Indija unaprijediti odnose u svim oblastima, prethodno istražujući mogućnosti saradnje i zaključujući međudržavne ugovore koji bi tu saradnju unaprijedili.

Vujanović je, kako se navodi u saopštenju iz njegovog Kabineta, rekao da Luka Bar i bescarinska zona imaju potencijale i da je uvjeren da njihovo korišćenje predstavlja mogućnost regionalnih aktivnosti.

"Njihovo korišćenje može biti ekonomski veoma interesantno za uspostavljanje bolje privredne saradnje", navodi se u saopštenju.

Vujanović je ocijenio da bi dobra komunikacija vlada i privrednih komora omogućila unaprijeđenje ukupnih odnosa u oblastima u kojima postoji obostrani interes.

Kumar Singh smatra da postoji širok prostor saradnje između dvije države.

On je naveo da je Vlada Indije zainteresovana da istraži mogućnosti saradnje u svim oblastima koje su od zajedničkog interesa dvije države.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније