Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 09. 2014. 12:01 >> 12:01

NAJVIŠE DRŽAVA

Povjerioci Pobjede potražuju 8,5 miliona

Ukupna prijavljena potraživanja povjerilaca Novinsko izdavačkog preduzeća Pobjeda, u koje je stečaj uveden polovinom avgusta, iznose oko 8,54 miliona eura.

Stečajni upravnik, Mladen Marković kazao je na prvom sastanku povjerilaca, koji je održan danas u Privrednom sudu, da je do sada stiglo preko 230 prijava.

Marković je naveo da će se konačna lista prijavljenih i osporenih potraživanja znati do 24. septembra, kada je zakazano ročište za njihovo ispitivanje.

Najveće potraživanje prijavilo je Ministarstvo finansija u iznosu od 5,7 miliona eura, koje se odnosi na kredite kod Erste i Societe Generale Montenegro banke.

Poreska uprava je prijavila 1,57 miliona eura, kompanija Signal 62,52 hiljade eura, a Uprava carina 58,81 hiljadu. Zeković Sreten je prijavio potraživanje u iznosu od 41,5 hiljadu, a Security guard Montenegro 25 hiljada eura.

Vlada je prošle sedmice platila garanciju od 5,6 miliona eura za kredite koje je NIP Pobjeda zaključilo sa Societe Generale Montenegro i Erste bankom.

Vlada je, kao garant za kredite, izmirila obavezu po osnovu aktiviranih garancija, tako što je platila 5,3 miliona eura glavnice i oko 300 hiljada eura koje se odnose na dospjele kamate i ostale troškove kredita.

Sredstva za izmirenje obaveze obezbijeđena su iz državnog budžeta. Podgorički Privredni sud uveo je 11. avgusta stečaj u Pobjedu, na zahtjev Poreske uprave zbog neizmirenog duga od 1,15 miliona eura.

Svih 197 radnika Pobjede je u radnom odnosu, koji bi trebalo da traje još mjesec, ili dva dok se ne utvrdi višak radnika i ne napravi socijalni program. Njima je obećana isplata najmanje minimalne zarade od 193 eura za period na koji budu angažovani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније