Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 09. 2014. 16:28 >> 16:27

POSJETA AMANU

Bogdanović u Jordanu traži investitore

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se danas u Jordanu sa gradonačelnikom Amana Akelom Biltajiem, koji je poručio da će investitorima iz te države preporučiti Cetinje kao lokaciju koja investitorima nudi brojne podsticaje.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika Cetinja, tokom razgovora u Amanu, najviše pažnje posvećeno je temama iz oblasti privrede, odnosno uspostavljanju saradnje u toj sferi između dva grada.

"Gradonačelnici Cetinja i Amana razmijenili su informacije o svojim gradovima, pri čemu je gradonačelnik Bogdanović predstavio investicione potencijale Cetinja. Današnji sagovornici saglasili su se da do kraja godine u Crnoj Gori bude organizovan forum o privrednoj saradnji, čiji će gosti biti članovi Privredne komore Amana, među kojima će biti i najistaknutiji investitori iz Jordana", navodi se u saopštenju.

Bogdanović je današnji susret iskoristio i kako bi upoznao gradonačelnika Biltaija sa već iskazanim interesovanjem jordanske kompanije "Al Qamer" za ulaganje na području biznis zone u gornjem "Obodu".

"U tom pogledu, gradonačelnik Amana iskazao je podršku pomenutoj ambiciji, ističući kako će i sam preporučiti Cetinje kao lokaciju koja investitorima nudi brojne podsticaje", navodi se u saopštenju.

O istim temama bilo je više riječi i tokom susreta gradonačelnika Bogdanovića sa savjetnikom kralja Jordana Munder Hadadin.

"On je ohrabio pomenutu investiciju, pritom navodeći da investicioni potencijali jordanskih kompanija pružaju mogućnost značajnijih ulaganja i na prostoru jugoistočne Evrope", stoji u saopštenju.

Bogdanović, koji u Jordanu boravi na poziv tamošnjih državnih i privrednih subjekata, razgovarao je i sa predstavnicima više značajnih kompanija pri čemu im je predstavio mogućnosti investiranja u biznis zonama na Cetinju.

"Inače, uoči aktuelne pozicije, gradonačelnik Biltaji bio je ministar turizma u Vladi Hašemitske Kraljevine Jordan. U Amanu, jednom od najznačajnijih privrednih i društvenih centara zapadne Azije, živi blizu tri miliona stanovnika, odnosno više od trećine populacije Kraljevine Jordan", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније