Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 09. 2014. 11:46 >> 11:45

IZ CRNE GORE

Odlilo se 70 miliona eura

Ukupan priliv stranih direktnih investicija, za sedam mjeseci ove godine, iznosio je 259,2 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo oko 70 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke. Ukupan odliv je, u odnosu na isti period prošle godine, porastao 23,6 odsto.

Odliv po osnovu povlačenja novca nerezidenata, investiranih u Crnu Goru, iznosio je 59,3 miliona, a ulaganja rezidenata u inostranstvo 10,1 miliona eura.

Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prvih sedam mjeseci iznosio je 189,8 miliona eura, što je 1,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Priliv stranih direktnih investicija, u formi vlasničkih ulaganja, iznosio je 123,3 miliona. Od toga je u nekretnine uloženo 96,2 miliona, a u preduzeća 27 miliona eura.

U formi interkompanijskog duga ostvaren je priliv od 132 miliona, a po osnovu povlačenja sredstava rezidenata investiranih u inostranstvu 4 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније