Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 09. 2014. 07:48   >>  07:46

PRISUSTVUJE I ĐUKANOVIĆ

Počinje gradnja gasovoda

Premijer Milo Đukanović prisustvovaće danas polaganju kamena temeljca za izgradnju transanadolijskog i transjadranskog gasovoda u Bakuu.

 

Premijer Đukanović bio je gost na večeri koju je za zvaničnike priredio predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev. Crna Gora trebalo bi da se sa Albanijom, Bosnom i Hrvatskom priključi na veliki gasovod kad za četiri godine stigne do naše obale. 

Posjeta Bakuu i razgovori sa najvišim državnim zvaničnicima Azerbejdžana, predstavljaju snažan impuls daljoj međudržavnoj saradnji, ocijenjeno je na jučerašnjem sastanku predsjednika Vlade Mila Đukanovića sa predsjednikom parlamenta Republike Azerbejdžan Oktajem Asadovim.

Predsjednik Vlade je naglasio da su dvije države za kratko vrijeme, od uspostavljanja diplomatskih odnosa, uspjele da izgrade sadržajnu i kvalitetnu saradnju u nizu oblasti.

"Najprepoznatljivija je ona u oblasti ekonomije koja će, nakon posjete crnogorske delegacije, dobiti novi sadržaj kroz rad mješovite komisije i realizaciju novih projekata iz oblasti infrastrukture i energetike", saopšteno je iz Vlade.

Na sastanku je bilo riječi i o dobroj saradnji dva parlamenta i značaju političkog dijaloga za razvoj ukupnih odnosa. Đukanović je juče u Bakuu razgovarao i sa ministrom za vanredne situacije Kemaladinom Hejdarovim.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније