Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

22. 09. 2014. 14:00 >> 13:59

PODACI MONSTATA

Otkupljeno 2,3 miliona litara mlijeka

U julu je, prema podacima Monstata, ukupno prikupljeno oko 2,35 miliona litara kravljeg mlijeka sa prosječnim sadržajem masti od 3,69 odsto i proteina 3,19 odsto.



Od ukupnog ulaza mlijeka u mljekarama, 32,67 odsto prerađeno je kao konzumno, 33,26 odsto u fermentisane mlječne proizvode, dok je 2,91 odsto prerađeno u pavlaku.

Ostale količine prikupljenog mlijeka upotrijebljene su za proizvodnju kajmaka, drugih žuto-masnih proizvoda i kravljeg sira.

Od dobijenih mlječnih proizvoda, u mljekarama, veći dio prikupljenog mlijeka upotrijebljen je za preradu u fermantisane mlječne proizvode i proizvodnju sira isključivo od kravljeg mlijeka.

Ukupna količina prikupljenog kravljeg mlijeka, ne uključuje mlijeko iz uvoza, već isključivo ono koje su mljekare i sirare otkupile sa farmi na teritoriji Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније