Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 09. 2014. 12:47 >> 12:45

ČESTITKA RUDARIMA

Đukanović: Rudnik uglja oslonac razvoja

Premijer Milo Đukanović uputio je, povodom 24. septembra - Dana rudara Crne Gore, čestitku predsjedniku Odbora direktora Rudnika uglja u Pljevljima Vladanu Dubljeviću, izvršnom direktoru Slavoljubu Popadiću i svim zaposlenim u Rudniku uglja.

 
„Rudnik uglja je već decenijama, u raznim državnim sistemima i aranžmanima, kao i danas u našoj nezavisnoj državi, bio i ostao temeljni oslonac energetskog, ekonomskog i ukupnog razvoja i napretka pljevaljskog kraja i Crne Gore. Kao što je nezaobilazna pretpostavka u svim savremenim strateškim planovima daljeg širenja energetskog sektora i modernog razvoja naše zemlje, na njenom evropskom putu“, navodi se u čestitki premijera.

Konstatujući da su praznici uvijek prilika za sumiranje i afirmaciju rezultata, te da se pljevaljski rudari zaista imaju čime pohvaliti, premijer Đukanović je naglasio da je „Rudnik uglja za Crnu Goru jedna od onih kompanija koje u svim državama imaju i važnu socijalnu i društvenu komponentu, po kojima se prepoznaju i gradovi i države“.

„Rudnik Pljevlja još i po tome što su zaposleni u njemu, u prelomnim trenucima naše savremene istorije bili na pravoj strani, posebno u godinama utemeljenja obnovljene državne nezavisnosti i utvrđivanja strateških ciljeva unutrašnje i spoljne politike. Sve to novo rukovodstvo dodatno čini odgovornijim za funkcionisanje Rudnika i za realizaciju novih projekata, od čega zavisi i dinamičniji ekonomski i ukupan razvoj i Pljevalja i Crne Gore“,  navedeno je u čestitki Đukanovića. 
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније