Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 09. 2014. 16:50 >> 16:58
1

BUDI ODGOVORAN

"Đir" taksiju kazna od 3800 eura

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane 102 primjedbe, na osnovu kojih su izrečene 22 novčane kazne od 150 do 3,8 hiljada eura.

Najveća novčana kazna, od 3,8 hiljada eura, ove sedmice je izrečena tivatskom Đir taksiju na osnovu prijave o neizdavanju fiskalnih računa i naplati viših cijena usluga.

Inspektori su sa 1,7 hiljada eura kaznili kineski butik u Beranama, zbog neizdavanja fiskalnih računa, a sa 1,35 hiljada D.C. iz Pljevalja na osnovu prijave o neizdavanju računa i neprijavljenim radnicima. Kazna od hiljadu eura ove sedmice je izrečena piceriji Stil u Rožajama zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Inspektori su sa 750 eura ove sedmice kaznili pet dilera smještaja u Herceg Novom, od osam zatečenih, a sa 450 eura zakupca plaže na Jazu zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Kazna od 400 eura izrečena je i zakupcu gradske plaže u Petrovcu zbog nepoštovanja pravilnika o postavljanju plažnog mobilijara, dok su sa 300 eura kažnjeni nikšički kafići Le deux Magots i La trappe, na osnovu prijave o neizdavanju fiskalnih računa.

Inspektori su sa po 200 eura kaznili Tajnu iz Igala zbog neizdavanja fiskalnih računa i neprijavljenih radnika, Knjaz i Svaki dan iz Nikšića zbog neistaknutih cijena, kao i apoteku “Radović” iz Podgorice jer je utvrđeno da ne postoji evidencija o nabavljenoj i prodatoj robi.

Nelegalno obavljanje transfera i turoperatorskih poslova bilo je razlog što je ove sedmice preduzeću Holliday iz Ulcinja izrečena kazna od 200 eura, sa koliko su kažnjeni i frizerski salon Marina u Sutomoru i Market 2 u Perastu zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Kazna od 150 eura izrečena je plažama ispod restorana Sutjeska u Petrovcu, Q2 u Sutomoru i Kalamper u Baru, jer su cijele bile pod plažnim mobilijarom, restoranu Cuba Libre na Žanjicama i Vecchia Casa u Budvi zbog neizdavanja fiskalnih računa i nepoznatom nelegalnom izdavaocu smještaja iz Bara.

Inspektori su donijeli rješenje o rušenju objekta Zaljevo market 4 u Ulcinju, nakon što su utvrdili da to preduzeće nema ugovor sa Morskim dobrom. Rješenje o rušenju doneseno je i prilikom kontrole R.B. iz Podgorice, na osnovu prijave o nelegalnim građevinskim radovima.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније