Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 09. 2014. 08:10   >>  12:47 5

ZBOG RADNIKA METALCA

Danas protest ispred Vlade

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) pozvala je članstvo i građane da dođu danas na protest ispred zgrade Vlade, a povod je štrajk glađu radnika nikšićkog Metalca i njihovog sve lošijeg zdravstvenog stanja.

Generalni sekretar USSCG, Srđa Keković napominje da sindikat ne podržava štrajk glađu kao metod radničke borbe, ali poziva sve građane da sjutra dođu na protest ispred Vlade.

Radnici Metalca od 15. septembra danonoćno štrajkuju ispred zgrade Vlade, a njih 25 je u srijedu počelo štrajk glađu, nezadovoljni radom institucija u rješavanju njihovih problema.

Oni traže da im se isplati 14 zaostalih plata, poveže radni staž za 33 mjeseca i obezbijede otpremnine.

Vlasnik Metalca je Nikola Furundžić, a Investiciono-razvojni fond (IRF) je stekao pravo nad dvije trećine imovine Metalca, nakon što ta kompanija nije vratila kredit Erste banci od 1,5 miliona eura za koji je IRF izdao garanciju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније