Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 09. 2014. 15:39   >>  15:37

3 POSLANIČKA KLUBA

Traže hitnu skupštinsku raspravu o Metalcu

Klubovi poslanika Socijalističke narodne partije, Pozitivne Crne Gore i Demokratskog fronta zatražili su od predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da hitno zakaže sjednice Kolegijuma i Skupštine na kojima bi se raspravljalo o teškoj situaciji u kojoj se nalaze radnici Metalca Montevar.

U saopštenju tri poslanička kluba podsjeća se da radnici Metalca već sedmi dan ispred zgrade Vlade štrajkuju glađu, i traže ostvarivanje svojih prava iz rada i po osnovu rada, kao i da su zahtjeve za ostvarivanje svojih prava za isplatu ostvarenih zarada i isplatu doprinosa na zarade, radnici podnijeli Vladi i nadležnim ministarstvima.

Podsjećaju, takođe, da je 19. septembra zahtjeve radnika razmatrao i Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje i, između ostalog, donio zaključak kojim je preporučio Ministarstvu ekonomije da održi hitan sastanak sa sadašnjim vlasnicima Metalca na koji će pozvati predstavnika Investiciono-razvojnog fonda, gradonačelnika Nikšića, predstavnika Erste banke, kao i predstavnika Ministarstva rada i socijalnog staranja, radi iznalaženja rješenja.

„Imajući u vidu da, uprkos potrebi hitnog rješavanja ovog problema, Vlada i Ministarstvo ekonomije nijesu ništa preduzeli povodom navedenog, dostavljenog im zaključkaskupštinskog odbora, odnosno rješavanja problema radnika Metalca, obraćamo Vam se zahtjevom da najhitnije sazovete sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine na kojoj bi se razmotrila ukupno teška situacija u kojoj se nalaze radnici Metalca Montevar, i bez odlaganja sazvala sjednica Skupštine Crne Gore, kako bi se na osnovu ukupno vođene rasprave uz učešće predstavnika Vlade, donijeli odgovarajući zaključci za hitno rješavanje zahtjeva radnika, čime bi bile spriječene posledice koje mogu nastati imajući u vidu izuzetno teško, i svakim časom sve teže zdravstveno stanje radnika koji štrajkuju glađu“, navodi se u pismu tri poslanička kluba upućenom Krivokapiću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније