Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 10. 2014. 14:49 >> 14:48
1

KOLEGIJUM SKUPŠTINE

Isplatiti zarade i doprinose radnicima

Kolegijum predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića pozvao je na današnjoj sjednici Vladu i nadležne državne organe da obezbijede potpunu primjenu zakona u oblasti isplate zarada, doprinosa i poreza u ostvarivanju prava zaposlenih.

 

Na zahtjev poslanika SNP-a, Pozitivne i DF-a danas je zasjedao Kolegijum, na kojoj se raspravljalo o situaciji u kojoj se nalaze radnici Metalca Montavar, koji danima štrajkuju ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podorici.

"Neophodno je  da nadležni dodatno ispitaju mogužnost jednokratne pomoći radnicima u štrajku,  u očekivanju zakonskog rješavanja ovog pitanja. Potrebno je da Vlada i fondovi u najkraćem roku dostave i informaciju o dosadašnjim aktivnostima u pomaganju u poslovnim aktivnostima Monetevara i njenog viđenja za prevazilaženje postojećeg stanja,  kao osnov za raspravu u Skupštini Crne Gore", navodi se u saopštenju kabineta predsjednika parlamenta Krivokapića.

Ističe se da poslanici podržavaju zaključke nadležnih radnih tijela, Odbora za rad i socijalno staranje.

"I upućuje se Radno tijelo da prikupi informacije od nadležnih ministarstava i fondova o aktivnostima sprovedenim na realizaciji zaključaka od 19. septembra i da po tim informacijama predlože naredne aktivnosti  u Skupštini Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Kolegijum, kako se ističe, smatra da je neophodno da nadležno ministarstvo pripremi cjelovitu informaciju o kolektivima kod kojih postoje višemjesečni zastoji u isplati zarada, poreza i doprinosa, u cilju razmatranja te informacije u Skupštini Crne Gore.

"Kolegijum posebno ističe zaključak Odbora od 19. septembra kojim poziva da Vrhovno državno tužlaštvo preduzme mjere iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdila eventualna odgovornost za nastalu situacju u Montavar - Metalac iz Nikšića", istakli su iz parlamenta.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније