Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 10. 2014. 21:24   >>  21:23

ŠEHOVIĆ U STRAZBURU

Neophodna snažnija uloga EBRD

Snažnija uloga Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) neophodna je u podsticanju regionalne saradnje, naročito država Zapadnog Balkana, smatra poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Damir Šehović.

U okviru redovnog jesenjeg zasijedanja Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, koje se ove sedmice održava u Strazburu, danas je predsjednik EBRD, Suma Chakrabarti, predstavio Godišnji izvještaj EBRD-a za period 2013-2014. godine.

Tokom rasprave o Izvještaju, Šehović je kao član crnogorske delegacije, zahvalio na dragocjenoj podršci koju je Crna Gora do sada dobijala od EBRD-a, naglašavajući njenu važnost za crnogorsku ekonomiju.

On je, kako je saopšteno iz SDP-a, iskazao zadovoljstvo ukupnim aktivnostima EBRD-a, čiji je cilj stabilizacija i dalji ekonomski razvoj čitavog područja Evrope.

“Posebno je potencirao neophodnost snažnije uloge EBRD-a u podsticanju regionalne saradnje, naročito zemalja Zapadnog Balkana. Povodom toga je u raspravi konstatovano da dobar primjer u tom pravcu predstavlja nedavno održani zajednički sastanak premijera država Zapadnog Balkana, na kojem su predstavljeni projekti za čiju realizaciju su zainteresovani svi učesnici sastanka”, kaže se u saopštenju.

Šehović je istakao važnost nove strategije EBRD-a, koja je usmjerena na prilagođavanje institucija i ekonomskih struktura zahtjevima tranzicije, stvaranje srednjoročnih smjernica za dalju ekonomsku integraciju, kao i neophodnost kvalitetnih odgovora na izazove vezane za bezbjednost hrane, klimatske promjene, oskudice vode i energetsku stabilnost.

“Naročito je naglasio važnost pune implementacije pomenute strategije i ostvarenja zacrtanih ciljeva, s obzirom na to da je to od posebnog značaja za dalji ekonomski razvoj Evrope, i da predstvalja dobar putokaz za sve države korisnice programa ERBD-a, pa samim tim i za Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније