Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 10. 2014. 08:07 >> 08:06

ŠTITE SVOJE INTERESE

Formirana Komora stečajnih upravnika

U Crnoj Gori je formirana Komora stečajnih upravnika, sa ciljem da zaštiti njihova prava i bori se za promjenu stava javnog mnjenja prema toj profesiji.

Predsjednik Komore Milan Kastratović rekao je Pobjedi da je stečajni upravnik mnogo teško i stresno zanimanje, jer kada se uđe u firmu u koju je uveden stečaj problemi su ogromni i svi od njega ocekuju da ih riješi.

"Komora je formirana da bi štitila interese stečajnih upravnika, jer svi u ovoj državi očekuju da recimo u firmi koja je 20 godina propadala stečajni upravnik treba da riješi sve probleme u roku od jednog, dva ili tri mjeseca", rekao je Kastratović.

Stečajni upravnik, kako je dodao, treba da procešlja šta se događalo u firmi, da obrazloži i u saradnji sa državom da se riješe socijalna pitanja, kao i pitanja rada, zaposlenja.

"Jednostavno rečeno od nas se traži da znamo sve i da nađemo rješenje", objasnio je Kastratović i dodao da je posao stečajnog upravnika mnogo težak i odgovoran.

O težini posla, kako je rekao, najbolje govori podatak da stečajni upravnik kada uđe u firmu mora sve radnike da pošalje na Zavod za zapošljasvanje, makar na dan, što, kako je ocijenio, nije lako.

"Pored toga, od stečajnog se očekuje da za one koji su angažovani na posao obezbijedi plate, isplatu zaostale zarade, poveže staž i sve to u firmi koja i po deset godina nije radila kako valja. To je velika trauma" ocijenio je Kastratović.

Stečajni upravnici su pilikom vođenja stečaja u neprestanom kontaktu sa Poreskom upravom, MUP-om, bankama.

"Zbog svega ovoga smo se organizovali da bi naišli na veće razumijevanje države, privrednog suda i svih u lancu. Broj stečajnih upravnika je dovoljan za Crnu Goru, ali ima dosta i onih koji nijesu aktivni", saopštio je Kastratović.

On smatra da treba pretresti listu stečajnih upravnika da se zna ko šta može da radi i kako.

U Crnoj Gori ima više od 160 stečajnih upravnika.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније