Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis ]

04. 10. 2014. 11:33 >> 11:31

PODACI CBCG

Likvidna sredstva veća 10,8%

Prosječna likvidna sredstva banaka u julu su iznosila 573,9 miliona eura, što je 10,8 odsto više nego u junu, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).


U odnosu na jul prošle godine, prosječna likvidna sredstva veća su 19,1 odsto. Koeficijenti likvidnosti za bankarski sistem u cjelini i u julu su, na dnevnom i dekadnom nivou, bili iznad propisanih minimuma.

Bilansna suma banaka na kraju jula iznosila je oko 3,05 milijardi eura i bila je 1,3 odsto veća nego u junu. Bilansna suma je u odnosu na jul prošle godine porasla dva odsto.

U strukturi aktive banaka, u julu su najveće učešće imali krediti, 78,9 odsto i novčana sredstva i računi depoziti kod centralnih banaka 12,9 odsto, dok se ostatak od 8,2 odsto odnosio na preostale stavke aktive.

U strukturi pasive, dominantno učešće su ostvarili depoziti, 71,9 odsto i kapital 14,1 odsto, dok se na pozajmice odnosilo 9,9 odsto, a na ostale stavke pasive 4,1 odsto.

Ukupan kapital banaka je na kraju jula iznosio 430,4 miliona eura i bio je 0,5 odsto veći na mjesečnom nivou i 4,7 odsto na godišnjem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније