Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina-biznis ]

22. 10. 2014. 13:24 >> 13:22

DRI

Pozitivno ocijenili izvještaj CBCG

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj Centralne banke (CBCG) za prošlu godinu, uz određene preporuke.

 

"Finansijski izvještaji CBCG za prošlu godinu, prema svim materijalno značajnim aspektima, daju istinit i objektivan prikaz finansijskog stanja i rezultata poslovanja", navodi se u Izvještaju o reviziji Centralne banke.

Kolegijum DRI, kojim je rukovodio senator Branislav Radulović, dao je nekoliko preporuka, od kojih se prva odnosila na potrebu da se nedostajući iznos osnovnog kapital CBCG, od deset miliona eura, obezbijedi iz budžeta.

Osnovni kapital CBCG posljednjeg dana prošle godine iznosio je 40 miliona, dok je zakonom o toj instituciji propisano da on bude 50 miliona eura.

"Nedostajući iznos osnovnog kapitala je deset miliona eura, tako da je potrebno da Vlada, shodno Zakonu o CBCG, obezbijedi nedostajući iznos iz budžeta“, navodi se u Izvještaju o reviziji koji je DRI prvi put radila za vrhovnu monetarnu instituciju.

Kolegijum DRI prepotručio je CBCG da obezbijedi da se, prilikom popisa hartija od vrijednosti, u popisne liste unose svi podaci predviđeni Pravilnikom o popisu, s obzirom na to da je prilikom revizije utvrđeno da to nije bio slučaj.

„Popis hartija od vrijednosti nije u cjelosti obavljen u skladu sa Pravilnikom o popisu CBCG. U popisnu listu nijesu uneseni svi potrebni podaci, kao što je naziv izdavaoca hartija od vrijednosti, datum izdavanja, fer vrijednost hartije od vrijednosti koje su namijenjene prodaji i rok dospjeća“, naveli su državni revizori.

CBCG je, kako se navodi u Izvještaju, u bilansu stanja u okviru pozicije potraživanja iskazala iznos od 123 hiljada eura, koji se odnosi na potraživanja po osnovu prava na neuknjižene stanove.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније