Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

22. 10. 2014. 15:30 >> 15:27

NAJAVA

Radnici Javorka prekidaju proizvodnju?

Radnici nikšićkog Javorka, u koji je nedavno uveden stečaj, najavili su prekid proizvodnje ukoliko im stečajna uprava ne saopšti planove o sudbini fabrike.

 

Prema nezvaničnim informacijama agencije Mina-business, stečaj u Javorku, koji radnicima i dobavljačima duguje 650 hiljada eura, uveden je 16. oktobra na zahtjev vlasnika Branislava Mićkovića.

Mićković je stečaj uveo da bi spriječio najavljenu likvidaciju fabrike, kao i zbog problema sa koncesijama za eksploataciju šuma.

U Javorku je zaposleno 150 radnika, kojima se, kako je saopšteno na zboru, zavisno od pogona, duguje i po šest plata u iznosu od 250 do 300 eura, a ima i onih kojima staž nije povezan od 1999. godine.

Predsjednik Sindikata Javorka, Krsto Đuričić, podsjetio je da je Javorak prije deset godina Mićković kupio za jedan euro i da sada u krugu fabrike postoji pet, šest firmi.

„Svi radnici u našoj firmi Javorak MB, prema informaciji izvršnog direktora, Dragana Nenezića poslati su na Biro rada. Stečajna upravnica Snežana Jović još nam se nije obratila i ne znamo šta nas očekuje“, kazao je Đuričić.

Prema njegovim riječima, od uprave su dobili samo informaciju da će se stečaj, koji je bio neminovan, sprovoditi kroz reorganizaciju firme.

„Vlasnik nam je prije mjesec najavio stečaj i da radnici iz proizvodnje neće biti otpušteni, ali su sada svi na Birou rada“, naveo je Đuričić.

On je podsjetio da je Javorak radio više ove i prošle godine, nego predhodnih osam, kao i da je vlasnik Mićković dio firme prebacio u Rusiju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније