Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

23. 10. 2014. 09:27 >> 09:25

PORUKA REGIONU

Han: Ekonomskim napretkom do EU

Evropski komesar za susjedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han ističe da mu je cilj da kandidati za članstvo u EU budu i ekonomski spremni za pristupanje.

"Moj cilj je, pored čisto formalnih pregovora, da doprinesem razvoju ekonomskih kapaciteta zemalja kandidata. Kandidati treba i ekonomski u vrijeme pristupanja da budu spremni za punopravno članstvo. To povećava prihvatanje širenja u aktuelnim državama članice", uvjeren je Han.

On je, u izjavi bečkom dnevniku "Kurir", izrazio zadovoljstvo što je nova Evropska komisija prihvaćena većinom u Evropskom parlamentu, dodajući da su konzervativci i socijaldemokrate, kao i veliki djelovi liberala dali podršku.

"Mislim da možemo da se oslonimo na širu podršku", naglasio je Han.

Razlika između prošle i nove Komisije koju vodi Žan Klod Junker, prema Hanu je u tome što je novi predsjednik prije izbora najavio težišta - privredni rast, radna mjesta i socijalna pravda, kao i energetska pitanja i digitalna agenda.

"Mi se koncentrišemo na manje stvari, koje pratimo intenzivno i odlučno", pojasnio je razliku prema komisiji koju je vodio Žoze Manuel Barozo.

Kada je riječ o pregovorima sa Turskom Han je istakao da postoje pregovori sa otvorenim ishodom.

"Za Tursku važi ono što važi i za sve ostale kandidate. Na zemlji je, to jest njenom angažovanju, da dođe do pristupa", podvukao je Han.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније