Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 10. 2014. 20:11   >>  20:09 3

MINISTAR TVRDI

"Vektra Jakić dokaz naše konkurentnosti"

Vektra Jakić dolazi u fazu da možemo da kažemo da u Crnoj Gori imamo fabričke kapacitete sa kojima možemo da se takmičimo i u regionu i šire, kazao je, tokom posjete pljevaljskoj fabrici, ministar poljoprivrede Petar Ivanović.

„Mislim da svima treba da bude jasno da govorimo o proizvodu koji bi naredne godine mogao biti izvozni proizvod broj jedan. Svi u sistemu trebalo bi da imamo poseban odnos prema drvopreradi,  jer se Vektra pokazuje kao lider. Posao nije završen, ali siguran sam da će biti, kako bi ostvarili ciljeve – povećanje proizvodnje, izvoz, i veći broj radnih mjesta“, rekao je Ivanović.

Izvršni direktor Vektre Dragan Brković pojasnio je da se, nakon izlaska kompanije iz stečaja, 20.juna, intenzivno radi na povećanju proizvodnje, ekspoloataciji u šumi i završteku fabrike peleta, čime bi bio okončan primarni ciklus investicija.

„Zaposlili smo 200 radnika. Obzirom da nemamo kadrovskih rješenja koja su nam potrebna, raspisali smo i međunarodni konkurs, kako bi radili u punom kapacitetu. Ovih dana smo posvećeni organizaciji posla u okviru eksploatacije sirovine u šumi, odnosno novoj organizaciji i pristupu gazdovanju“, rekao je Brković, dodajući da će naredne godine uložiti puno više, kako bi se nadomjetilo sve propušteno i valorizovali kapacitete impozantne ne samo za Crnu Goru, nego u region i šire.

Brković je najavio o nova zapošljavanja u narednom periodu, kroz investicije u peletaru, fabriku lameliranih elemanata i energetski blok, navodeći da će do polovine sljedeće godine u kompaniji raditi 350 do 360 radnika, sa dodatnih 150 kooperanata i oko 500 u dijelu eksploatacije drvnih sortimenata.

I predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić izrazio je zadovoljstvo što se na području te opštine poboljšavaju privredne aktivnosti vezane za resor poljoprivrede.

„Za Vektru ćemo učiniti sve što je u mogućnosti lokalne samouprave da se taj sistem održi i bude uspješan projekat. Svjedoci smo da u Pljevljima, pored velikih privrednih sistema, imamo značajan broj poljoprivrednih gazdinstava, oko 3.000. Možda su oni najveće privredno društvo na teritoriji Pljevalja. Neki od tih proizvođača, među kojima i ovi koji su danas potpisali ugovor za MIDAS, koristili su sredstva podrške kroz nekoliko takvih projekata. To pokazuje njihovu posvećenost razvoju poljoprivrede na porodičnim gazdinstvima“, rekao je Đačić, dodajući da je sa ministrom Ivanovićem danas razgvarao o prioritetima u oblasti ruralne infrastrukture (vodosnabdijevanje i putevi).

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније