Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 11. 2014. 11:28 >> 11:26

PRVA U CG

Barska pijaca po HACCP standardima

Nova zelena pijaca u Baru izgrađena je po najsavremenijim međunarodnim i EU standardima, a ujedno je i prva pijaca usklađena sa zahtjevima međunarodnog HACCP standarda, u Crnoj Gori. Objekat je opremljen sistemom centralne klimatizacije i ventilacije, kao i video nadzora, a i centralizovanim sistemom protivpožarne zaštite.

Bar Market, investitor ovog projekta, posvećen je poboljšanju ponude kvaliteta ishrane, rada i života, kao i otvaranju novih mogućnosti za opštinu Bar. Standadi odličnosti i kvaliteta važiće za sve trgovce hranom, koji će biti obavezni  da uspostave sistem za osiguranje bezbjednosti hrane u svim fazama proizvodnje, prerade i prometa, u skladu sa principima dobre proizvođačke i higijenske prakse i HACCP standardom, naglasila je, u razgovoru sa predsjednikom Privredne komore Crne Gore Velimirom Mijuškovićem, direktorica Bar marketa Tatiana Flegontova.

Mijušković je izrazio zadovoljstvo što jedan takav projekat postoji u Crnoj Gori i iskazao punu podršku aktivnostima koje predstoje stavljanju u punu funkciju ovog objekta.

Bar Market, prema onome što je Flegontova prezentovala u razgovoru, predstavlja primjer kako pijace 21. vijeka treba da izgledaju i  treba da bude uzor drugim crnogorskim gradovima, kao i reper za buduće projekte slične namjene, rekao je Mijušković.

On je istakao da Bar ima bogate poljoprivredne kapacitete, jer je ta regija poznata po raznovrsnoj poljoprivrednoj proizvodnji I ponudi, zbog čega očekuje i veliko interesovanje zakupaca, u prvom redu direktnih proizvođača.

Mijušković i Flegontova su se složili da se radi o projektu koji će značajno doprinijeti razvojnom potencijalu barske opstine, od čega će lokalna zajednica imati značajne koristi, na duži rok.

„Uvjereni smo da će Bar Market svojom djelatnošću podići standarde poslovanja, doprinijeti bržem privrednom razvoju, otvoriti nova radna mjesta, podići životni standard i značajno doprinijeti  prosperitetu Bara, a I šire“, zaključeno je u razgovoru.

Na sastanku je dogovorena prezentacija projekta, koja će se održati povodom 'Svjetskog Dana kvaliteta' 13. novembra, u Privrednoj komori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније