Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 11. 2014. 13:13 >> 13:57
4

KRIVOKAPIĆ SA PINGOM

Bar-Boljare, put prijateljstva CG i Kine

Projekat kakav je autoput Bar-Boljare, simbolički će biti i put prijateljstva Crne Gore i Kine i dva naroda, zaključio je danas predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić na sastanku sa potpredsjednikom Svekineskog Narodnog Kongresa Zhang Pingom u Podgorici.

 

Krivokapić i Ping su kazali da dvije države sve intenzivnije sarađuju, kako u trgovniskoj, turističkoj, tako i u naučnoj sferi.

“Sagovornici su podvukli da pored saradnje, kako u pomorskoj industriji (treći brod je u izgradnji), saobraćaju, postoji veliki potencijal Crne Gore da turistički primi sve veće interesovanje Kineza, jer je samo tokom prošle godine 10 miliona Kineza turistički boravilo van svoje države. Pored rasta u turizmu, zabilježen je i trgovinski rast od čak 40% na relaciji dvije ekonomije”, navodi se u saopštenju iz kabineta Krivokapića.

Krivokapić je je informisao svog gosta da Skupština Crne Gore ubrzo očekuje u proceduri set dokumenata koji će značiti realizaciju projekta autoputa Bar-Boljare.

“On je u razgovoru sa Pingom iznio ocjenu da će istorijski poduhvat Crne Gore i projekat nad projektima kakav je auto-put, simbolički biti i put prijateljstva dvije države i dva naroda”, navodi se u saopštenju.

 “Naše generacije su imale privilegiju da odrastaju uz kultni jugoslovenski film “Most”. I danas na Đurđevića tari egzistira taj grandiozni objekat-spomenik. Sudbina je htjela da će Kina, nadamo se, izgraditi najveći lučni most i to baš u Crnoj Gori u sklopu projekta auto-puta. Taj most će biti simbol našeg prijateljstva i zamajac daljem razvoju Crne Gore”, poručio je Krivokapić.

Ping je kazao da se raduje projektu izgradnje auto-puta i da je uvjeren da će početak realizacije ovog velikog poduhvata za Crnu Goru krenuti uskoro, te da će projekat imati prijateljsku podršku čitavog sistema.

“NR Kina se integriše u novi globalni trend i Kina želi jačanje saradnje sa svijetom, a tu je i naša velika želja za jačanjem prijateljstva sa Crnom Gorom”, poruka je Zhang Pinga.

“Skupština Crne Gore i Svekineski Narodni Kongres su istitucije o vitalnog značaja u političkom životu dvije države, te je u narednom periodu potrebno raditi na jačanju institucionalne veze ove dvije institucije. Kako u zakonodavnom procesu tako i u razmjeni iskustava koja se tiču vladavine prava i borbe protiv korupcije. U NR Kini vladavina prava i anti-korupcija zauzimaju prioritetno mjesto u državnoj agendi, stoga su sagovornici ocijenili da u toj borbi, za zajedničke ciljeve, dva Parlamenta mogu dati veliki doprinos”, navodi se u saopštenju.            

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније