Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 11. 2014. 17:18   >>  20:53 5

PRODAJA MDI-a

Vlada: Neistinite tvrdnje "Dana"

Tvrdnje o prodaji kapitala u kompaniji "Montenegro Defence Industry" (MDI) objavljene u današnjem broju dnevnog lista "Dan" su neistinite i neosnovane, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Dan" je objavio da im je iz Vlade saopšteno da se na tender javio konzorcijum sastavljen od firmi „CPR impeks” iz Srbije i „Aheoloj” iz Bugarske, i naveo da je „CPR impeks” umiješan u namještanje prodaje viška automatskih pušaka u Srbiji.

Međutim, iz Vlade su demantovali takve navode i istakli da tom dnevnom listu nije bilo što na ovu temu saopšteno iz Vlade.

"Vlada Crne Gore uputila je javni poziv za učešće na javnom tenderu radi prodaje 100 odsto kapitala privrednog društva sa ograničenom odgovornošću „Montenegro Defence Industry“. Prijavljivanje na javni poziv trajalo je do 30. oktobra 2014. godine. Ponude još nijesu ni razmatrane, te stoga ništa u vezi sa ponudama nije ni moglo biti medijima „saopšteno u Vladi“", ističe se u saopštenju.

Takođe se ističe da nikakva komunikacija novinara dnevnog lista „Dan“ u vezi sa tom temom nije postojala ni sa predsjednikom, zamjenikom predsjednika ili sekretarom Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, ni sa predsjednikom Tenderske komisije za privatizaciju, ni sa Biroom za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

"Stoga, potpuno je neutemeljena tvrdnja da je „Danu“ bilo što u vezi sa ovim „saopštavano u Vladi“ s obzirom na činjenicu da niko osim navedenih subjekata nije ovlašćen da bilo što saopštava javnosti u vezi sa procesima privatizacije i procedurama koje su u toku", poručuju iz Vlade.

Naglašeno je da će javnost u vezi sa ovim javnim tenderom biti, kao i u svakom drugom slučaju, informisana pravovremeno i neselektivno.

"Zakon o medijima („Sl. list RCG“, br. 51/02 od 23. 09. 2002, 62/02 od 15. 11. 2002.) i Zakon o elektronskim medijima („Sl. list CG, br. 46/10 od 06. 08. 2010, 40/11 od 08.08.2011, 53/11 od 11.11.2011 i 6/2013. od 31.01.2013.) propisuju da medij koji je objavio neistinite tvrdnje objavi i reagovanje kao ispravku odnosno odgovor na objavljeni programski sadržaj", navodi se u Vladinom saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније