Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 11. 2014. 23:17   >>  23:14 2

PROJEKAT OD 10 MIL.

Britanci zainteresovani za novski dio Luštice

Predstavnike britanske kompanije "Tenth planet" Davida Sawneya, koja planira da gradi turističke objekte u selu Mrkovi, na novskom dijelu Luštice, Merlindu Đešević i Milana Stojanovića, primio je predsjednik opštine Herceg Novi Milan Vajagić.

Riječ je o lokaciji koja zahvata 7,7 hektara površine. Za realizaciju projekta neophodno je prvo usvajanje studije lokacije.

Planom je predviđena izgradnja turističkih vila sa rekreativno sportskim i drugim sadržajima komplementarnim sa turističkom djelatnošću. Na odgovarajući način biće riješena i infrastruktura – lokalna saobraćajnica, kanalizacioni i vodovodni sistem.

Studija lokacije je u završnoj fazi. Nakon javne rasprave obrađivač je izvršio korekcije u planskom dokumentu i njegovu konačnu verziju uputio Ministarstvu od koga za dvije do tri sedmice očekuje pozitivno mišljenje. Poslije toga plan je spreman za usvajanje u Skupštini opštine.

Po riječima opštinskog sekretara Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju, Milovana Baždara, investitor je zaintersovan da Skupština opštine što prije usvoji taj dokument. Kako se danas čulo, firma je obezbjedila finansije i spremna je da odmah po usvajanju plana da počne sa realizacijom projekta.

"Mi smo ih ohrabrili da bi bilo realno u februaru, eventualno u martu, očekivati da se održi redovna sjednica Skupštine opštine u novom sazivu", kazao je Baždar.

Izrada plana počela je prije godinu, a riječ je o projektu čija će izgradnja koštati više od 10 miliona eura. S obzirom da je novac obezbjeđen, investitor je malo zabrinut za dinamiku. Predočeno im je da je po novom zakonu, prije usvajanja plana u Skupštini opštine, moguće jedino da dobiju odobrenje za izvođenje infrastrukturnih radova.

 

Radio Jadran 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније