Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 11. 2014. 16:10 >> 16:08

PRODAJA

Komisija: Ispravna ponuda za MDI

Tenderska komisija za privatizaciju ocijenila je ispravnom jedinu dostavljenu ponudu za kupovinu 100 odsto kapitala društva „Montenegro defence industry“. Ponudu je dostavio konzorcijum kompanija D.O.O. „CPR-IMPEX” Beograd i „A.T.L- ATLANTIC TECHNOLOGIES” Ltd., Tel Aviv.

„Nakon detaljne analize i ocjene svih elemenata ponude, zaključeno je da je ponuda navedenog Konzorcijuma formalno ispravna i da ispunjava zahtijevane uslove utvrđene u javnom pozivu i tenderskim pravilima, kao i da Konzorcijum ispunjava Kvalifikacione uslove za učešće na Tenderu“, navodi se u saopštenju Komisije.

Prema obavezujućoj ponudi Konzorcijuma, ponuđena cijena za 100 odsto kapitala Društva  iznosi 680.000 eura.  Konzorcijum je ponudio i realizaciju investicionog  programa koji uključuje adaptaciju poslovnog prostora u iznosu od 100.000 eura, ulaganje u nove proizvodne programe 100.000 eura i obezbjeđenje trajnih obrtnih sredstava za finansiranje poslova veleprodaje, maloprodaje i spoljno-trgovinskog prometa u iznosu od 200.000 eura, što ukupno iznosi 400.000 eura u periodu od jedne godine.

Kako piše u saopštenju, u ponudi se navodi da Konzorcijum planira da u naredne tri godine zadrži postojeći broj zaposlenih u Društvu, kako one na određeno, tako i na neodređeno vrijeme, kao i one koji su angažovani preko Agencije za posredovanje u zapošljavanju. Ponuđač se, takođe, obavezao da će poštovati postojeći Kolektivni ugovor i svu ostalu pravnu regulativu vezanu za rad i radne odnose u društvu "Montenegro defence industry“ i da će obezbijediti benefite koji bi stimuiisali zaposlene na povećanje produktivnosti.

Benefiti bi se ogledali u povećanju prosječne zarade po zaposlenom za najmanje 20 odsto u 2015.godini, a dalje u zavisnosti od rezultata poslovanja, obezbjeđenje učešća menadžmenta u upravljanju Društvom i u raspodjeli profita do iznosa od 60 odsto, počev od dana preuzimanja vlasništva u Društvu.

Komisija će, u skladu sa definisanom procedurom, pozvati ponuđača na pregovore oko zaključenja Ugovora o kupoprodaji udjela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније