Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 11. 2014. 14:20 >> 14:16
1

SMANJENJE TROŠKOVA

Politikanstvo ili opravdan potez ?

Poslanik Demokratskog fronta Milutin Đukanović kaže da je najava Vlade o smanjenju troškova službenih putovanja klasično politikanstvo, dok poslanik DPS-a Zoran Jelić smatra taj potez premijera Mila Đukanovića - potpuno opravdanim.

Podsjetimo premijer Milo Đukanović je na sjednici Vlade u četvrtak, na kojoj je trebalo da bude utvrđen prijedlog budžeta za narednu godinu, zatražio rigorozno smanjenje troškova službenih putovanja u državnim organima.

"To je klasično politikanstvo, Vlada je imala hiljadu mogućnosti do sada to da uradi. Nije to Vlada koja je na vlasti dvije, tri godine nego 25 godina. Imala je vremena, mada kažem sve uštede su dobre, ali je to klasično politikanstvo. Očigledno da nijesu usaglašani oko budžeta i da imaju problem sa budžetom. To oko dnevnica i službenih putovanja je politikantski i kupovanje vremena dok se ne usaglase", kaže Milutim Đukanović iz DF-a za radio Antena M.

Zoran Jelić iz DPS-a međutim potez Đukanovića smatra potpuno opravdanim.

"Moje mišljenje je da osim smanjivanja budžeta za putovanja treba smanjiti i mandatorne troškove koji se odnose na reprezentaciju treba smanjiti, zatim troškovi telefona i kancelarijskog materijala i sve ono što opterećuje i ima neracionalnu potrošnju u nekim budžetskim jedinicama. Na taj način ustedjeće se dosta novca koji se može potrošiti za Fond PIO, socijalna davanja i neke druge svrhe", poručio je Jelić.

Upitan je li se ta odluka o štednji mogla donijeti ranije on kaže:

"To je pitanje, ako ostavite starješinama budžetskih jedinica da racionalno troše a oni to ne urade na vrijeme onda svakako upozorenje koje sada dolazi je došlo u pravom trenutku. Sada ulazimo u jednu kapitalnu investiciju zvanu auto-put, spriječiti svaki trošak koji je nepotreban može biti u funkciji razvoja Crne Gore i nekih kapitalnih projekata koje očekujemo u 2015.", poručio je Jelić.

Milutin Đukanović naglašava da su problem u Crnoj Gori prihodi:

“Ne treba praviti radikalne rezove, za neke troškove da ali problem u Crnoj Gori su prohodi, dobit, kako se to obračunava i td… Veliki broj ljudi bliskih vlasti se obogatio a na koji način, to nikada nije ispitano", samatra Jelić.

Podsjetimo, Vlada je odgodila za ponedjeljak utvrđivanje Prijedloga Zakona o budžetu za 2015. jer je zaključeno da je neophodna tehnička dorada dokumenta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније