Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 11. 2014. 08:33   >>  09:29

IPAK NIJE ZADOVOLJAN

Pejović oborio cijenu struje

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) dostavila je nikšićkoj kompaniji Uniprom, koja od jula upravlja Kombinatom aluminijuma Podgorica (KAP), ponudu o cijeni struje od 40,8 EUR po megavat satu (MWh), plus 3,5 eura za prenos.

"EPCG jeste odgovorila na naš predlog o cijeni električne energije i dala ponudu od 40,8 eura po MWh plus 3,5 EUR za prenos. Trenutno plaćamo struju po tržišnoj cijeni, ali i dalje nastavljamo pregovore sa kompanijama iz regiona“, kazao je za Dnevne novine vlasnik Uniproma, Veselin Pejović.

On je rekao i da se nada da će se do marta završiti svi sudski sporovi i da će bez tereta sudskih sporova ispuniti sve uslove koje su i obećali.

Uniprom je prvobitno tražio cijenu struje od 38 eura po MWh u narednih pet godina.

Pejović, kojem je KAP prodat za 28 miliona eura, preuzeo je u julu upravljanje podgoričkom fabrikom, a u septembru uplatio dio kupoprodajne cijene od četiri miliona eura.

Odbor povjerilaca KAP-a u stečaju dao je saglasnost za produženje roka nikšićkom Unipromu za uplatu preostalih 24 miliona eura do okončanja sudskih sporova u Nikoziji i Privrednom sudu u Podgorici.

Taj rok ne bi trebalo da traje duže od šest mjeseci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније