Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

10. 11. 2014. 16:55   >>  16:58

VULETIĆ MISLI SUPROTNO

Bojanić ne očekuje značajnije uštede

Budžetsko smanjenje diskrecione potrošnje u narednoj godini nije loša odluka, ocijenio je poslanik Mladen Bojanić i dodao da ipak ne očekuje značajnije uštede za budžet. Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Milorad Vuletić s druge strane smatra da će doći do značajnijih ušteda u odnosu na dosadašnje stanje

 

Bojanić je agenciji Mina-business rekao da najavu premijera Mila Đukanovića, koji je zatražio rigorozno smanjenje troškova službenih putovanja, smatra populističkom.

“To iz razloga jer dolazi od čovjeka koji je potpisao stotine miliona eura garancija uludo bačenih para Crne Gore”, kazao je Bojanić.

On je rekao da ništa od toga nije naplaćeno niti će biti naplaćeno.

“Ovamo s druge strane priča da će neke značajne uštede da ostvari time što će da skine diskreciona prava i troškove za službena putovanja što sve u svemu naravno da nije loša odluka, ali daleko od toga da će neke značajne uštede da se ostvare za budžet”, naveo je Bojanić.

Vlada će se danas izjasniti o Nacrtu zakona o budžetu za narednu godinu, koje je prethodno odložila u cilju njegove tehničke dorade i smanjenja diskrecionih troškova.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Milorad Vuletić, podržava kresanje budžeta u dijelu korišćenja prava na diskrecione troškove u smislu da se druge stavke mogu na kvalitetniji način popuniti.

 

“Svakako da ima prostora da se može reagovati u dijelu budžeta što se tiče trošenja novca po diskrecionom osnovu i mislim da će doći do značajnijih ušteda u odnosu na dosadašnje stanje”, rekao je Vuletić agenciji Mina-business.

On je kazao da će se kompletnija slika o stavkama budžeta znati kada se tekst predloženog zakona nađe u Skupštini.

Bojanić je, komentarišući činjenicu da kineske kompanije, koje će biti angažovane na izgradnji dionice autoputa Bar - Boljare od Smokovca do Mateševa, neće državi Crnoj Gori plaćati nikakve poreze, niti doprinose za radnike iz Kine, kako predviđa Predlog zakona o autoputu, kazao da se uvijek plaća porez na prihod građana odnosno fizičkih lica u zemlji gdje se ostvaruje taj prihod.

“Tako da jedino mogu Kinezi da ih oslobode od tog dijela plaćanja u Kini”, smatra Bojanić.

Vuletić je saopštio da je to stvar dogovora, prije svega bilateralnog.

“Koliko sam ja u to upućen to je ustaljena praksa, da se takve vrste poslova sa takvim partnerima odrađuju na takav način. Mislim da to nije neka bitna stavka koja bi niti pojačala prihodnu stranu niti oštetila budžet”, ocijenio je Vuletić.

On je kazao da se ipak radi o tolikom broju radnika koji ne bi svojim zaradama predstavljali neki preveliki teret za budžet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније