Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Radio Jadran

10. 11. 2014. 16:49 >> 16:46
2

ČEKAJU GRAĐEVINSKU

Gradnja Portonovog prije plana

Kompanija Azmont Investments do 26. novembra očekuje izdavanje građevinske dozvole za izvođenje kompletnih radova na luksuznom rizortu Portonovi u Kumboru, saznaje Radio Jadran. Gradnja rizorta počeće prije nego što je planirano.

I dalje je aktuleno šipovanje i stabilizacija terena, ali je od kotorske firme YU Briv, koja je odabrana za izvođenje tih radova, zatraženo da ubrza posao. Tako su sada sa 10 iz Yu Briva prešli na postavljanje oko 20 šipova dnevno. Urađena je jedna trećina tog posla.

Novi dogovor je da se ne čeka kompletan završetak šipovanja već će se raditi fazno, tako da će izgradnja rizorta početi i ranije nego se očekivalo. Građevinski radovi započeće odmah na onim dijelovima gdje je teren spreman.

Iz "Azmonta" je, takođe, potvrđeno da bi sa lokalnom samoupravom Herceg Novog uskoro mogao biti definisan i potpisan Ugovor o visini naknade za opremanje građevinskog zemljišta, o čemu je razgovarano protekle sedmice na dva sastanka.

Menadžment kompanije Azmont Investments podnio je Ministarastvu održivog razvoja i turizma zahtjev za izdavanje Urbanističko tehničkih uslova, prije mjesec, što je prvi dokument koji prethodi dobijanju građevinske dozvole za luksuzni rizort, vrijedan pola milijarde eura.

U zahtjevu, se navodi da se traže UT uslovi za izgradnju svih objekata, infrastrukture, marine, kao i svih drugih sadržaja kompleksa Portonovi.

U međuvremenu je intenzivirano pravljenje spiskova radnika iz bjelopoljske Azmontove akademije, što je ispunjavanje obećanog iz programa zapošljavanja za I fazu radova.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније