Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 11. 2014. 20:16 >> 20:19

KAMARATA PORUČIO

Mladima obezbjediti radna mjesta

Otvaranje radnih mjesta za mlade ljude je prioritet ne samo Bijelog Polja već i susjednih opština, kazao je šef sektora za politiku, evropske integracije i trgovinu u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori Alberto Kamarata.

Posjeta predstavnika Delegacije Evropske unije sprovedena je u okviru projekta "Hajde da razgovarao o EU 2" koju organizuje Fors Montenegro.

Na okruglom stolu čija je tema bila Regionalni razvoj, definisani su pravci razvoja više opština sa sjevera, čiji su predstavnici učestovali u današnjem radu.

Kamarata smatra da su ovakvi susreti idealna prilika za definisanje prioritetnih problema sa kojima se Bijelo Polje i ostale opštine na sjeveru suočavaju kao i za utvrđivanje raspoloživih potencijala i planova razvoja tih sredina.

"Otvaranje radnih mjesta za mlade ljude je prioritet ne samo Bijelog Polja već i susjednih opština. U ostvarenju tog cilja neće izostati ni podrška EU, koja je i do sada bila izdašna u realizaciji mnogih projekata u opštinama na sjeveru. Ipak, posebna pažnja biće usmjerena razvoju ruralnih sredina čime se daje šansa lokalnim poljoprivrednim preduzetnicima da sa kvalitetnim projektima dođu do sredstava EU fondova", kazao je Kamarata. 

Potpresjednik Opštine Bijelo Polje, Abaz Kujović ističe da ekonomski problemi sa kojima se manje više suočava svaka od opština na sjeveru treba rješavati kvalitetnijom valorizacijom postojećih prirodnih resursa.

"Prioriteti bjelopoljske opštine odnose se na bolju iskorišćenost planine Bjelasice i Đalovića pećine. Pored ovih nameću se veliki potencijali u oblasti poljoprivrede, šumarstva, turizma i hidroenergije. U cilju iskorišćenosti nekih od njih  do kraja godine planiran je početak izgradnje puta u dužini od šest kilometara prema planini Bjelasici na kojoj će biti  postavljanja žičara duga dva kilometra. U toku je izrada projekta kojim će biti definisan pristup buduće valorizacije Đalovića pećine, koja je već sada jedan od najljepših prirodnih dragulja te vrste ne samo u regionu", istako je Kujović.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније