Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

21. 11. 2014. 16:57   >>  16:56

RADIONICA UPCG

Grantovima do valorizacije Skadarskog jezera

Grantovi za preduzetnike, mala i srednja preduzeća u cilju jačanja ekonomske i turističke ponude Skadarskog jezera i pogranične oblasti Crna Gora – Albanija, predstavljeni na radionici koju je organizovala Unija poslodavaca (UPCG), trebalo bi značajno da doprinesu rezvoju te regije.

Iz UPCG je saopšteno da će poziv za grantove, koji su predstavljeni na informativnoj radionici pod nazivom Konsultacije i priprema poziva za šeme pomoći malih grantova za finalne korisnike projekta, biti otvoren u srijedu.

„Cilj informativne sesije je predstavljanje poziva za grantove za preduzetnike, mala i srednja preduzeća u cilju jačanja ekonomske i turističke ponude Skadarskog jezera i pogranične oblasti Crna Gora – Albanija, kao i konsultacije sa njihovim potencijalnim korisnicima, čijim zahtjevima i potrebama bi trebalo da bude prilagođen“, kazali su predstavnici UPCG.

Predstavnik Delegacije EU u Crnoj Gori Donata von Sigsfeld, ocijenila je da je implementacija projekta veoma značajna za razvoj te regije.

Predstavnik Zajedničkog tehničkog sekretarijata u Podgorici, Violeta Camaj, kazala je da je implementacija prekograničnih projekata značajna i ocijenila da će grantovi, koji će biti dodijeljeni u narednoj godini pomoći privrednicima ove regije.

Projekt menadžer UPCG, Mirza Mulešković, predstavio je na radionici uputstvo za podnosioce predloga projekata u okviru poziv za grantove, kao i njegove ciljeve i očekivane rezultati.

On je učesnicima saopštio podatke o maksimalnoj vrijednosti grantova, prihvatljivim podnosiocima prijava i troškovima i aktivnostima, formom za podnošenja prijava, dokumentima koje je neophodno dostaviti za učešće na pozivu i vremenskim okvirom realizacije.

Zainteresovani se na poziv za grantove za preduzetnike, mala i srednja preduzeća u cilju jačanja ekonomskog potencijala Skadarskog jezera i pograničnog područja Crna Gora-Albanija, koji će biti otvoren u srijedu, mogu prijaviti do 26. januara.

Iz UPCG su saopštili da je informativna radionica organizovana u okviru EU projekta pod nazivom Prekogranične rute za jačanje turističkog sistema i ekonomski razvoj Skadarskog jezera - LAKEROUETS.

Radionicu je organizovala UPCG u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje i Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније