Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

21. 11. 2014. 19:05 >> 19:08

LUKŠIĆ I NELSON

Računamo na podršku EBRD

Podrška Evropske banke za obnovu i razvoj biće veoma značajna za naredni period posebno u realizaciji regionalnih infrastrukturnih projekata i podrške malim preduzećima biti veoma značajna, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić.

Lukšić je danas razgovarao sa potpredsjednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Betsi Nelson.

"Lukšić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Crne Gore i EBRD, istakavši da će podrška u planovima za naredni period posebno u realizaciji regionalnih infrastrukturnih projekata i podrške malim preduzećima biti veoma značajna, imajući u vidu da je jačanje ekonomije jedan od prioriteta Vlade ali i neophodan preduslov za kvalitetniji i brži razvoj društva", saopšteno je iz MVPEI.

Jedna od tema razgovora bila je i regionalna saradnja i značaj jačeg infrastrukturnog povezivanja zemalja Zapadnog Balkana, i s tim u vezi uloge EBRD i modalitetima buduće saradnje Crne Gore i Evropske banke za razvoj.

Nelson je kazala da je, tokom trodnevne posjete Crnoj Gori, imala priliku da vidi značajne rezultate koje Crna Gora ulaže u sprovođenje reformi i ispunjavanje obaveza iz pregovaračkog procesa, te istakla da je u dosadašnjem periodu ostvaren vidan napredak.

Tokom razgovora ministar Lukšić je ukazao na neodvojivost ekonomskog upravljanja od vladavine prava i jačanja administrativnih kapaciteta, istakavši da fokus Vladinih aktivnosti ostaje upravo na ovim oblastima.

Lukšić je podsjetio da se ti prioriteti poklapaju sa dinamikom evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore i kazao da sve aktivnosti i reforme koje se sprovode imaju za cilj da obezbijede trajnu stabilnost i održivi razvoj društva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније