Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

22. 11. 2014. 13:10   >>  13:19 2

POVODOM DUBOVICE

Vujanović: Ne tjerajmo investitore

Predsjednik države Filip Vujanović, kako je kazao, „snažno se nada“ da će se realizovati projekti dvije „Kraljičine plaže“, u Miločeru i Dubovici. On je danas prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine opštine Budva, održanoj povodom Dana opštine.

„Priroda koja nas je obdarila bogatstvom, privukla je jedne takve investitore, a vođenjem jednog takvog državnog, a rekao bih i budvanskog odnosa prema valorizaciji tih vrijednosti i poštovanja investitora, dobili smo investitore koje bi poželjela svaka država i svaki ekskluzivitet prostora koji hoće da se pohvali vrijednom turističkom ponudom i valorizuje svoje prirodno bogatstvo“, kazao je Vujanović.

Realizacijom ovih investicija dobili bi, kako je kazao, značajne prihode, ne samo u budvanskom budžetu za narednu godinu, nego i za one koji bi tu bili uposleni i koji bi dali jedan novi, snažan doprinos, razvoju Budve.

Vujanović se nada „da nećemo pokazatiu odnos prema investitorima koji bi Crnoj Gori trajno nanio štetu i pokazao da, u odnosu na Dubovicu, ne poštuje ono što se potpisalo, a u odnosu na Miločer ono što je, nesumnjivo, veliki interes jednog ogromnog brenda“.

Podsjetimo, pregovori DPS-a i SDP-a o aneksu ugovora o koaliciji na državnom nivou, zapeli su zbog nesaglasja o davanju u zakup morskog dobra na 90 godina na lokalitetu Kraljičina plaža Dubovica, između Budve i Bara, „Rojal grupi” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Odavde poručujem da pokušamo da sačuvamo ono što smo dobili, a što bi lako moglo da pođe na druge prostore i da bude bogatstvo država koje bi poželjele takve investitore i takve turističke brendove“, zaključio je Vujanović.

Ulaganja u Budvi, koja su u skladu s onim što Budva znači u našem turizmu i ekonomiji u cjelini, pokazuju da Budva zaista jeste vrijedan brend našeg turizma. Vrlo raduje ne samo ono što je uloženo ovdje između dva praznika, a što je prepoznato kao snažan doprinos kvalitetu života u Budvi, nego i ono što se planira, kazao je Vujanović, ocjenjujući te planove i realnim i značajnim.

„Oni će obogatiti turističku ponudu Budve, ali i poboljšati turističku infrastrukturu“, kazao je crnogorski predsjednik.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније