Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business

23. 11. 2014. 09:43 >> 09:41

PREDVIĐENO BUDŽETOM

Dva miliona nedovoljno za turizam

Vlada je za razvoj turizma u budžetu za narednu godinu opredijelila oko dva miliona eua, što, kako smatraju predstavnici turističke privrede, nije dovoljno za promociju i poboljšanje avio dostupnosti.

Predsjednik Odbora za turizam Privredne komore, Dragan Ivančević, ocijenio je da dva miliona iz budžeta od dvije milijarde pokazuju da je Vladi turizam daleko od prioriteta. 

"Sa tolikim budžetom se ne može privući nijedno tržište, a posebno ne najvažnija emitivna tržišta koja znače šestomjesečnu sezonu. Nećemo biti na na najbolji način promovisani i ozbiljno prikazani", rekao je Ivančević za Dan.

Ivančević ističe da jedan od prioriteta mora da bude privlačenje niskotarifnih, low cost aviokompanija.

"Potrebno je obezbijediti subvencije za avioprevoznike jer bez saobraćajne dostupnosti nema turista iz Francuske, Njemačke i Skandinavije. Turisti iz tih zemalja su neophodni za šestomjesečnu sezonu. S obzirom na infrastrukturu i avio povezanost, i dalje smo daleko od ozbiljne turističke destinacije", naveo je Ivančević.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja, Žarko Radulović, slaže se sa Ivančevićem da su izdvajanja od oko dva miliona eura nedovoljna. 

"I da nam turizam nije najvažnija strateška grana razvoja, već da je na 45. mjestu, i tada bi bila nedovoljna. Ako smo u recesiji i krizi, onda bi bilo normalno povećati izdvajanja za razvoj turizma. Isto kao kada ste u krivini, a led je - nećete stisnuti kočnicu već ćete dodati gas", objasnio je Radulović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније