Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 11. 2014. 08:23 >> 08:20

MORENO PORUČIO

Autoput neće ugroziti druge projekte

Svaki infrastrukturni projekat veoma je važan za Crnu Goru, naročito oni koji povećavaju dostupnost njene turističke ponude, kazao je šef Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori, Đulio Moreno, komentarišući gradnju prve dionice autoputa Bar-Boljare.

 

„Pošto su putevi prioritet, smatram da je bilo mnogo važnije graditi zaobilaznice gradova na obali. Takođe, važno je unaprijediti aerodrome izgradnjom dodatnih terminala i prilaze njima. Na primjer, aerodrom u Tivtu nije prilagođen noćnim letovima“, naveo je Moreno za Dnevne novine.

On ne smatra da će autoput ugroziti druge projekte, jer postoji prostor za djelovanje na drugim poljima, te da će neke od njih finansirati EU.

„Kinezi svakako pokušavaju da prodru na evropsko tržište kroz razne infrastrukturne projekte. Kineski kapital će u ovom slučaju biti korišćen za pokrivanje troškova gradnje i finansiranje njihive radne snage“, tvrdi Moreno i dodaje da je jedina negativna stvar što dovode svoju radnu snagu pa ostaje malo prostora za novu radnu snagu, ali da treba imati na umu da su Kinezi u toj oblasti jako konkurentni.

Šef EBRD u Crnoj Gori kaže da se može mnogo toga uraditi na infrastrukturi u našoj zemlji.

„Ako pogledate crnogorsku obalu, postoji ogroman problem u saobraćanju, svakom gradu na obali, od Ulcinja do Herceg Novog treba zaobilaznica. Ako idete od Budve do Tivta, gdje je razdaljina tek dvadesetak kilometara, nekada je potrebno više od sat vremena. Pomenuo bih i žičaru od Cetinja do Kotora“, kaže Moreno i dodaje da su to projekti koje banka na čijem je čelu želi da finansira.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније