Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 11. 2014. 19:50 >> 19:51
1

ĐUKANOVIĆ-HASANOV

Azerbejdžanci će nastaviti da ulažu

Uspješno započeti investicioni projekti Azerbejdžana u Crnoj Gori predstavljaju dobar temelj za produbljivanje saradnje u obostranom interesu i svojevrstan podsticaj za buduća ulaganja u razvoj Crne Gore, istakao je predsjednik Vlade Milo Đukanović u razgovoru sa ambasadorom Republike Azerbejdžan Eldarom Hasanovim.

Kako je saopšteno iz Vlade u razgovoru su razmijenjena mišljenja o daljoj perspektivi uspješne saradnje Crne Gore i Azerbejdžana, uz obostrano zadovoljstvo sadržajem i rezultatima nedavne posjete premijera Đukanovića Bakuu, koja je dala dodatni impuls razvoju bilateralnih odnosa.

"U tom kontekstu, iskazano je interesovanje za realizaciju projekta putne infrastrukture, koji bi unaprijedio kvalitet saobraćaja na crnogorskom primorju i bio logistička podrška prestižnim rizortima u turizmu, od Tivta do Herceg Novog", saopšteno je iz Vlade.

Ambasador Hasanov je prenio pozdrave predsjednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva i premijera Artura Rasizadea i čestitao Vladi Crne Gore na izvanrednim rezultatima u procesu integracija i uspješnom vođenju ekonomske politike.

Sagovornici su razgovorali i o inicijativi za osnivanje Regionalnog centra azerbejdžanske kompanije SOCAR, u cilju očekivanog unapređenja odnosa u oblasti enegetike.

"Dogovoren je nastavak razgovora na ekspertskom nivou u cilju sagledavanja mogućnosti za realizaciju iniciranih projekata", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније