Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 11. 2014. 07:58 >> 07:55
5

DANAS U ROŽAJAMA

Novi protest radnika sa sjevera

Manjinski akcionari Gornjeg Ibra danas će na centralnom gradskom trgu u Rožajama ponovo organizovati protest radnika sa sjevera, je rim, kako navode, još nijedan zahtjev nije ispunjen.

 

Protest će, kako je najavljeno, početi u 13 sati.

“Iako je prošlo šest dana od prošlog protesta, iako smo proslijedili zahtjeve građana sa sjevera,Vladi,  Skupštini, Vrhovnom državnom tužilaštvu, svim poslaničkim klubovima u Skupštini, još nam se niko od njih nije obratio, niti je ijedan zahtjev ispunjen, zbog čega do daljnjeg nastavljamo sa protestima”, kazali su organizatori.

Oni su pozvali Rožajce i ostale građane sa sjevera, da se, kako kažu, ne plaše policijskih kamera i da slobodno svi dođu na gradski trg.

“Očigledno je da su pokušaji da se zaplaše građani na svaki način, da ne izađu na proteste, koristeći se takodje i raznim dezinformacijama. Očigledno da još živimo u policijskoj državi, a ne demokratskoj gradjanskoj kakvoj svi težimo. Kao građani se moramo izboriti protiv svih ovakvih pritisaka, ne smijemo pokazati strah,moramo biti jedinstveni”, naveli su organizatori.

Oni su podsjetili da od predsjednika Skupštine, Ranko Krivokapića, traže da naredne sedmice zakaže specijalnu sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda – rješavanje teškog ekonomskog stanja na sjeveru.

“Tražimo da ministar rada i socijalnog staranja, Predrag Bošković, odmah podnese ostavku, zbog ukidanja socijalnog staranja građanima na sjeveru i njegovog protivljenja penzionisanja radnika sa sjevera, i neispunjavanja obećanja invalidima rada sa sjevera za ostvarivanje jednakih prava”, navodi se u zahtjevima.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније